Dakopbouw

Verhoog uw wooncomfort en de waarde van uw woning met een dakopbouw

Door middel van een dakopbouw kunt u een complete verdieping toevoegen aan uw woonruimte. De plaatsing van een dergelijke opbouw is zowel mogelijk op een plat dak als op een schuin dak. Met zo’n extra verdieping kunt u alle kanten op. Denk bijvoorbeeld aan een extra slaapkamer, kinderkamer, werkkamer of luxe badkamer. Uiteraard kunt u, afhankelijk van de grootte, uw nieuwe opbouw inrichten met meerdere kamers. Zo voegt u met een investering in een dakopbouw een enorme hoeveelheid extra ruimte en wooncomfort toe aan uw bestaande woning. Daarmee is een dakopbouw ook een zeer goede investering in de waarde van uw huis.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden om meer uit uw woonruimte te halen door het laten plaatsen van een dakopbouw? Neem dan eens contact met ons op om uw wensen en de bijbehorende mogelijkheden te bespreken! Vul het contactformulier in of kom direct in contact door te bellen naar 06 – 814 138 33.

IMG 8278 cropped scaled e1704794784786
IMG 8268 cropped scaled e1704798375763

Dakopbouw voor een extra verdieping

De meest uitgevoerde vorm van dakopbouwen bestaat uit de plaatsing van een constructie op een plat dak waarmee een nieuwe verdieping wordt toegevoegd. U bepaalt hierbij zelf de grootte van de extra verdieping die wordt toegevoegd: het kan gaan om een dakopbouw over de hele grootte van het dak, maar ook om een kleinere opbouw of een enkele kamer, eventueel in combinatie met een dakterras.

Wat betreft de uitvoer van de opbouw kan naargelang uw wensen gekozen worden voor een (gedeeltelijke) prefab dakopbouw of een volledig op maat gemaakte dakopbouw. Bij een prefab opbouw vindt de constructie van de verschillende onderdelen van de opbouw vooraf plaats. Zo hoeven zij enkel nog op het dak van uw huis geplaatst te worden en ondervindt u minimale overlast van de werkzaamheden.

Nokverhoging voor meer leefruimte op zolder

Ook in het geval van een schuin dak kan gekozen worden voor het toevoegen van extra woonruimte door middel van een dakopbouw. We spreken in het geval van een schuin dak meestal over een dakkapel of een verhoogde nok. Hierbij gaat het dan ook meestal om het verhogen van het dak van een zolderverdieping om deze ruimte beter bewoonbaar te maken.

Wat betreft de mogelijkheden en de uitvoer is een dakopbouw op het schuine dak niet veel anders dan een dakopbouw op een plat dak. Ook hier bepaalt u zelf de grootte van de opbouw. De opbouw geeft u aan de hand van die grootte de mogelijkheid één kamer of een complete verdieping toe te voegen aan uw woonruimte. Deze nieuwe verdieping kan vervolgens naargelang uw wensen ingericht worden met kamers. En ook voor de dakopbouw op het schuine dak geldt dat gewerkt kan worden met een (gedeeltelijke) prefab dakopbouw.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden die uw dak biedt voor het laten plaatsen van een dakopbouw? Doe dan gerust een vrijblijvende offerte aanvraag of neem eens contact met ons op om uw situatie te bespreken.

IMG 8279 cropped scaled
IMG 8273 cropped scaled e1704798332936

Waarom kiezen voor een dakopbouw?

Het laten plaatsen van een dakopbouw heeft vele voordelen. Uiteraard kan het zo zijn dat u kampt met ruimtegebrek in de huidige woning door bijvoorbeeld een gezinsuitbreiding. Of wellicht heeft u de behoefte aan een thuiswerkplek of wilt u eindelijk eens die ruime en moderne badkamer realiseren. In deze gevallen kan het plaatsen van een extra woonlaag door middel van een dakopbouw een zeer interessant alternatief zijn voor een nieuw huis kopen en verhuizen. De kosten van het plaatsen van een dakopbouw liggen immers een stuk lager dan de aankoopkosten van een nieuwe woning. Ook geldt voor iedere woning dat de waarde van de woning stijgt wanneer een dakopbouw wordt geplaatst.

Een ander voordeel van het plaatsen van een dakopbouw of dakkapel is dat u zelf in de hand heeft hoe u de extra etage ingericht wilt hebben. Met een maatwerk dakopbouw kunt u op deze manier eindelijk de woonruimte van uw dromen realiseren. Het is hierbij ook mogelijk om te kiezen voor een casco dakopbouw waarbij wij de wanden en dakbedekking plaatsen en u de afwerking aan de binnenkant van de dakopbouw zelf uitvoert. Op deze manier bent u een stuk goedkoper uit.

Recensies

Laurens heeft bij ons in een jaren 30 huis, een achterdeur en zolderraampjes vervangen door nieuwe met dubbel glas. Het deurkozijn moest wat aangepast worden voor de nieuwe deur, en de dikkere raampjes moesten speciaal uitgefreesd worden om mooi in de oude kozijnen te passen. Alles is netjes en vakkundig en volgens afspraak uitgevoerd, ik ben erg tevreden.

Han van Gerwen

Wij hebben onze zolder door Laurens laten isoleren, de dakkapellen af laten werken, de elektriciteit op zolder opnieuw laten doen, stucen etc. Het fijne aan Laurens is dat hij snel reageert, flexibel is en dat hij meedenkt over een passende oplossing bij problemen die we tegen zijn gekomen. Een echte aanrader.

Annejet Blenkers

Laurens heeft een nieuwe voordeur met glas geplaatst. Hij heeft netjes gewerkt en heeft een heel goede prijs-kwaliteitverhouding. De communicatie is duidelijk en Laurens komt zijn afspraken na. Ik zou Laurens aanraden!

Hans Kersten

Laurens heeft twee ramen op de eerste verdieping vakkundig vervangen. Er zijn nog vakmensen! Je hebt alleen een beetje geluk nodig om ze te vinden. Volgende maand zal Laurens een ‘en suite’ met kasten voor ons maken wat we met alle vertrouwen tegemoet zien. We kunnen hem absoluut aanraden!

Camiel Panday

Heeft bij ons de zolder verbouwd, aftimmeren van dakkapellen, realiseren van 2 kamers en een vliering. Erg tevreden met zijn werk, werkt netjes, denkt goed mee en heeft kennis van wat hij doet.

Mike Lintjens

Laurens heeft voor ons een schuur en een schutting op maat gemaakt. Hij is een vakman, denkt goed mee en is betrouwbaar. Laurens werkt hard en levert kwaliteit, wij bevelen hem van harte aan.

M. van Doesburg

Laurens heeft onze zolder verbouwd nadat wij een dakkapel hebben geplaatst. Muren gezet, CV, water en elektra geplaatst of verlegd en nog veel meer. Wij zijn zeer blij met de manier waarop Laurens te werk gaat. Hij denkt goed mee, levert vakwerk en is ook nog een hele aardige gast. Je merkt dat hij zich heel verantwoordelijk voelt voor de kwaliteit van zijn werk. Ik kan hem iedereen aanbevelen.

Maryn Gerrits

Onze wens was twee kamers op zolder, waarvan een extra geïsoleerd qua geluid. Dat laatste gaan we nog testen, maar het zit allemaal zeer degelijk in elkaar, daar kun je bij Laurens wel van op aan. Ook de mogelijkheid zelf een bijdrage te leveren aan het project vind ik erg prettig.

Niels Christiaans

Laurens heeft top werk geleverd bij het zetten van nieuwe kozijnen en het vervangen van enkel naar dubbel glas in onze jaren-30 woning. Fijne communicatie met heldere afspraken maakten dit tot een erg goede ervaring. Laurens is een aanrader voor iedereen die van echt vakwerk houdt.

Jan van de Laar

image 67151361 3 scaled

Projecten

Laurens Evers Timmerwerk staat voor maatwerk en service van hoge kwaliteit. Wij maken zoveel mogelijk gebruik van duurzame materialen. Hiermee streven wij naar resultaten voor lange termijn. Daarnaast hebben wij samenwerkingsverbanden met collega’s uit andere vakgebieden. Daardoor kunnen wij u diverse diensten aanbieden binnen een totaalpakket.

Werkwijze

Alvorens wij een dakopbouw plaatsen komen wij eerst altijd bij u langs om de situatie te bekijken. Zo bekijken we of uw huidige dak een opbouw toestaat. Ook bekijken we of het zal gaan om een nokverhoging waarbij we uw zolder uitbreiden tot een volwaardige leefruimte of dat het gaat om een dakopbouw waarbij een extra verdieping geplaatst wordt op een plat dak. We bespreken samen met u de mogelijkheden, geven u een prijsindicatie en voorzien u van helder advies. Ook kunnen we u adviseren over de vraag of een vergunning nodig zal zijn.


Na ons bezoek zullen we de besproken werkzaamheden en de totale dakopbouw kosten nog eens helder uiteenzetten in een offerte. Daarbij voegen we ook de detailtekeningen van de te plaatsen dakopbouw of dakkapel toe. Zo heeft u een goed beeld van wat er precies gaat gebeuren en welke kosten dat met zich mee zal brengen.


Wanneer u akkoord geeft op de offerte, gaan in het geval van plaatsing van een prefab dakopbouw alle verschillende elementen in productie en worden deze op maat gemaakt volgens uw specifieke wensen. Vervolgens komen we op een afgesproken datum de dakopbouw plaatsen en de afwerking verzorgen aan de binnenkant van de dakopbouw of dakkapel.

Heeft u de volgende uitdagende opdracht voor ons?

Waarom je kiest voor Laurens Evers Timmerwerk

De woonruimte van uw dromen met een dakopbouw

Met Laurens Evers Timmerwerk kiest u voor een ambachtelijke timmerman met ruime ervaring met plaatsen van verschillende soorten dakopbouw, aanbouw en uitbouw in de regio Nijmegen. U kunt bij ons terecht voor alles van authentiek maatwerk tot aan het plaatsen van een prefab dakopbouw. Op basis van uw situatie en wensen voorzien we u van een passende oplossing die bijdraagt aan uw wooncomfort en waar u weer tientallen jaren mee vooruit kan!

IMG 8271 cropped scaled
Laurens Evers e1537799401352

Het gemak van één contactpersoon

We werken nauw samen met verschillende collega’s in aangrenzende expertisegebieden. Denk hierbij aan stukadoors, schilders en loodgieters. Zodoende kunnen we een totaalpakket van diensten aan u voorstellen waarmee uw volledige opdracht op één plek kan worden ondergebracht. Indien u meer wilt weten over onze manier van werken of de mogelijkheden om uw opdracht door Laurens Evers Timmerwerk te laten uitvoeren, kunt u altijd even vrijblijvend contact met ons opnemen.

Veelgestelde vragen

Een verhoogde nok of verlegde nok is een vorm van dakopbouw waarbij we uw schuine dak verhogen. Er worden in wezen twee dakkapellen aan weerszijden van uw dak geplaatst en tevens wordt de nok verhoogd. Zo maken we van een lage zolder een volwaardige leefruimte.

Indien u duidelijkheid wilt over de kosten van dakopbouwen of het plaatsen van dakkapellen raden we u aan eens contact met ons op te nemen. Dan kunnen we aan de hand van uw situatie bespreken wat de kosten zijn waar u ongeveer aan moet denken. Ook als u een offerte formulier invult kunt u in het kostenoverzicht zien wat de verschillende kostenposten zullen zijn van het plaatsen van een opbouw.

Dakopbouwen is mogelijk volgens verschillende werkwijzen. Bij een traditionele dakopbouw zullen we doorgaans een maatwerk dakopbouw construeren die netjes aansluit op de stijl van uw woning.

Bij het plaatsen van een casco dakopbouw wordt enkel de buitenkant van de dakopbouw geplaatst en verzorgt u de afwerking aan de binnenkant zelf.

Een prefab dakopbouw is een manier van werken waarbij verschillende elementen van uw dakopbouw, zoals de wanden, in onze werkplaats gemaakt worden waarna ze enkel nog bij u op het dak geplaatst hoeven worden.