Overkapping en carport

Maak meer gebruik van uw buitenruimte met een overkapping of carport

Met een overkapping of carport maken we een overdekte ruimte rondom uw huis die een meerwaarde vormt voor uw woonervaring en het gebruik van de buitenruimte. Zo kunt u bijvoorbeeld een terrasoverkapping laten plaatsen waardoor u heerlijk buiten kunt zitten. Met een dergelijke overkapping creëren we beschutting tegen wind, zon en regen. In het geval van een carport gaat het vooral om de functionele voordelen van het stallen van uw auto, fietsen en eventuele andere zaken. Zowel overkappingen als carports kunnen voorzien worden van de nodige voorzieningen op het gebied van elektra- en wateraansluitingen.

Neem eens contact met ons op om te spreken over uw wensen rondom het realiseren van een carport of overkapping rondom uw woning. Bel geheel vrijblijvend naar 06 – 814 138 33 of vul het contactformulier in. Wij hebben uitgebreide ervaring met het plaatsen van carports en overkappingen. We gaan graag met u in gesprek over uw wensen en de mogelijkheden. Uiteraard kunt u ook een vrijblijvende offerte aanvragen.

DSC09699 rez
DSC09689 rez

De verschillende overkappingen

Met een veranda, terrasoverkapping of carport voegt u een hoop meerwaarde aan uw woning toe. Zowel voor het gebruik van uw woning als voor de verkoopwaarde ervan is een dergelijke verbouwing een investering die zeker de moeite waard is. Het is mogelijk te kiezen voor verschillende soorten overkappingen met elk hun eigen functie. We vertellen graag wat meer over de mogelijkheden.

Carports

Met het realiseren van een carport wordt een constructie in uw achtertuin of voortuin geplaatst die speciaal gemaakt is voor het stallen van auto’s, fietsen en andere voertuigen. Ook kunt u een dergelijke overkapping uitbreiden met de mogelijkheid van een schuur of kapschuur. Een gedeelte van uw carport is dan open, terwijl een ander deel voorzien wordt van wanden en een deur die af te sluiten is voor bijvoorbeeld de opslag van verschillende materialen voor het werken in de tuin. We kunnen uw carport ontwerpen in de stijl van uw woning zodat het een en ander een mooi geheel vormt. Daarbij is het ook mogelijk uw carport uit te voeren met een lichtkoepel, spotjes en elektra voor de nodige verlichting en de mogelijkheid elektrische apparaten aan te sluiten.

Terrasoverkappingen

Terrasoverkappingen zijn de ideale keuze om de buitenruimte van uw dromen te realiseren. We kunnen terrasoverkappingen plaatsen die volledig aansluiten op de stijl van uw woning, zodat alles een mooi geheel vormt waar u met veel plezier van kunt genieten. Met een terrasoverkapping zorgt u in de zomer voor de nodige schaduw en kunt u aan het eind van het seizoen een paar weken langer in de tuin zitten. Een terrasoverkapping kan voorzien worden van een comfortabele zithoek met houtkachel en schuifwanden voor een prachtige sfeervolle plek om zelfs in de winter buiten te kunnen zitten.

Veranda’s

Ook het plaatsen van een veranda op maat behoort tot de mogelijkheden. In wezen is een veranda een overdekt terras dat aan uw huis gebouwd wordt, maar het is ook mogelijk te kiezen voor een vrijstaande veranda. Met name bij de wat oudere, traditionele woningen kan een houten veranda op maat een prachtige toevoeging zijn aan uw woonplezier. Ook kan gekozen worden voor een aluminium veranda waarmee zowel een luxe veranda of een wat meer standaard veranda gerealiseerd kan worden die gemakkelijk is in het onderhoud.

Tuinhuis

Natuurlijk behoort het plaatsen van een tuinhuis ook tot de mogelijkheden voor het verwezenlijken van een overdekte ruimte in uw tuin. In wezen is een tuinhuis immers niet veel anders dan een andere overkapping met wanden en een deur. En net als bij andere overkappingen kunnen we door middel van de nodige voorzieningen, zoals water- en elektriciteitsaansluitingen, zorgen voor optimaal gebruiksgemak.

DSC09683 rez
image 123650291 1 1

Waarom kiezen voor het plaatsen van een overkapping?

Of u nu kiest voor een veranda, terrasoverkapping of carport, de belangrijkste motivatie om een overkapping in de tuin te laten plaatsen is omdat u daarmee beter gebruik van de buitenruimte kunt maken. Misschien is het al een tijd lang uw wens om meer en langer in de tuin te kunnen zitten. Maar ook de mogelijkheid om de nodige spullen buitenshuis overdekt op te kunnen slaan kan een enorm verschil maken in uw woonervaring. Wat uw wensen en beweegredenen ook zijn, het plaatsen van een overkapping in uw tuin biedt uitkomst. We gaan graag met u in gesprek over de beste manier om een overkapping te realiseren die bij uw wensen past.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden om een veranda, overkapping of carport te laten bouwen? Dan kunt u vrijblijvend met ons contact opnemen om uw wensen en de mogelijkheden te bespreken.

Recensies

Laurens heeft bij ons in een jaren 30 huis, een achterdeur en zolderraampjes vervangen door nieuwe met dubbel glas. Het deurkozijn moest wat aangepast worden voor de nieuwe deur, en de dikkere raampjes moesten speciaal uitgefreesd worden om mooi in de oude kozijnen te passen. Alles is netjes en vakkundig en volgens afspraak uitgevoerd, ik ben erg tevreden.

Han van Gerwen

Wij hebben onze zolder door Laurens laten isoleren, de dakkapellen af laten werken, de elektriciteit op zolder opnieuw laten doen, stucen etc. Het fijne aan Laurens is dat hij snel reageert, flexibel is en dat hij meedenkt over een passende oplossing bij problemen die we tegen zijn gekomen. Een echte aanrader.

Annejet Blenkers

Laurens heeft een nieuwe voordeur met glas geplaatst. Hij heeft netjes gewerkt en heeft een heel goede prijs-kwaliteitverhouding. De communicatie is duidelijk en Laurens komt zijn afspraken na. Ik zou Laurens aanraden!

Hans Kersten

Laurens heeft twee ramen op de eerste verdieping vakkundig vervangen. Er zijn nog vakmensen! Je hebt alleen een beetje geluk nodig om ze te vinden. Volgende maand zal Laurens een ‘en suite’ met kasten voor ons maken wat we met alle vertrouwen tegemoet zien. We kunnen hem absoluut aanraden!

Camiel Panday

Heeft bij ons de zolder verbouwd, aftimmeren van dakkapellen, realiseren van 2 kamers en een vliering. Erg tevreden met zijn werk, werkt netjes, denkt goed mee en heeft kennis van wat hij doet.

Mike Lintjens

Laurens heeft voor ons een schuur en een schutting op maat gemaakt. Hij is een vakman, denkt goed mee en is betrouwbaar. Laurens werkt hard en levert kwaliteit, wij bevelen hem van harte aan.

M. van Doesburg

Laurens heeft onze zolder verbouwd nadat wij een dakkapel hebben geplaatst. Muren gezet, CV, water en elektra geplaatst of verlegd en nog veel meer. Wij zijn zeer blij met de manier waarop Laurens te werk gaat. Hij denkt goed mee, levert vakwerk en is ook nog een hele aardige gast. Je merkt dat hij zich heel verantwoordelijk voelt voor de kwaliteit van zijn werk. Ik kan hem iedereen aanbevelen.

Maryn Gerrits

Onze wens was twee kamers op zolder, waarvan een extra geïsoleerd qua geluid. Dat laatste gaan we nog testen, maar het zit allemaal zeer degelijk in elkaar, daar kun je bij Laurens wel van op aan. Ook de mogelijkheid zelf een bijdrage te leveren aan het project vind ik erg prettig.

Niels Christiaans

Laurens heeft top werk geleverd bij het zetten van nieuwe kozijnen en het vervangen van enkel naar dubbel glas in onze jaren-30 woning. Fijne communicatie met heldere afspraken maakten dit tot een erg goede ervaring. Laurens is een aanrader voor iedereen die van echt vakwerk houdt.

Jan van de Laar

image 67151361 3 scaled

Projecten

Laurens Evers Timmerwerk staat voor maatwerk en service van hoge kwaliteit. Wij maken zoveel mogelijk gebruik van duurzame materialen. Hiermee streven wij naar resultaten voor lange termijn. Daarnaast hebben wij samenwerkingsverbanden met collega’s uit andere vakgebieden. Daardoor kunnen wij u diverse diensten aanbieden binnen een totaalpakket.

Werkwijze

Voor het laten plaatsen van een overkapping in uw tuin, zoals een terrasoverkapping, carport, veranda of tuinhuis, komen we eerst altijd even bij u langs om ter plekke de situatie op te nemen. We zullen u vervolgens vakkundig adviseren over de mogelijkheden van het plaatsen van een mooie overkapping in uw tuin waarbij we duidelijk uitleggen wat de verschillende opties zijn om aan uw wensen te voldoen.


Na ons eerste bezoek zullen we de besproken werkzaamheden en de bijbehorende kosten nog eens helder uiteenzetten in een offerte. Daarbij voegen we indien van toepassing ook de detailtekeningen van de overkapping die we gaan bouwen. Zo heeft u een goed beeld van wat er precies gaat gebeuren en welke kosten dat met zich mee zal brengen.


Nadat u akkoord heeft gegeven op onze offerte zullen we op een afgesproken datum beginnen met de werkzaamheden voor het verwezenlijken van uw terrasoverkapping, veranda, carport of tuinhuis.

Heeft u de volgende uitdagende opdracht voor ons?

Waarom je kiest voor Laurens Evers Timmerwerk

Overkappingen, carports of veranda’s plaatsten

Voor het realiseren van diverse soorten overkappingen in uw tuin bent u bij Laurens Evers Timmerwerk aan het juiste adres. Of het nu gaat om carports, terrasoverkappingen, veranda’s of andere bouwwerken, wij leveren maatwerk dat perfect aansluit op de stijl van uw woning en uw wensen. Zo wordt uw overkapping volledig naar wens geplaatst en kunt u nóg meer gaan genieten van het buitenleven.

DSC09696 rez
Laurens Evers e1537799401352

Het gemak van één contactpersoon

We werken nauw samen met verschillende collega’s in aangrenzende expertisegebieden. Denk hierbij aan stukadoors, schilders, loodgieters en klusjesmannen. Zodoende kunnen we een totaalpakket van vakmannen en diensten aan u voorstellen waarmee uw volledige klus op één plek kan worden ondergebracht. Indien u meer wilt weten over onze manier van werken of de mogelijkheden om uw klus door Laurens Evers Timmerwerk te laten uitvoeren, kunt u altijd even vrijblijvend contact met ons opnemen.

Veelgestelde vragen

Het is vooraf niet te zeggen wat de kosten zullen zijn voor het laten bouwen van een overkapping. Wel kunnen we zeggen dat we uitsluitend gebruik maken van producten van de hoogste kwaliteit. Dit is wellicht niet altijd de goedkoopste optie, maar op de lange termijn kunt u hierdoor wel langer van de overkapping in uw tuin genieten. We kopen onze producten wel altijd in voor scherpe prijzen zodat het realiseren van een bouwwerk van hoge kwaliteit wel netjes binnen uw budget past.

Of er een vergunning nodig is voor het bouwwerk dat u geplaatst wil hebben is afhankelijk van een aantal factoren. U kunt contact opnemen met ons om te bespreken in welke gevallen het noodzakelijk is om een vergunning aan te vragen.