Scheidingswanden plaatsen

Creëer nieuwe ruimtes in uw woning met een scheidingswand

Wanneer u behoefte heeft aan een extra ruimte in huis voor bijvoorbeeld een kinderkamer, een werkkamer of een nieuwe badkamer, bent u bij Laurens Evers Timmerwerk aan het juiste adres. Het laten neerzetten van een scheidingswand of tussenwand is een uitstekende manier om een nieuwe kamer toe te voegen aan de indeling van uw huis. Ook kunnen wij voorzetwanden plaatsen om isolatie en geluidsisolatie te verbeteren.

Indien u geïnteresseerd bent in de diverse mogelijkheden die voorzetwanden en scheidingswanden bieden, raden we u aan eens contact met ons op te nemen. Bel gerust 06 – 814 138 33 óf vul het contactformulier in. We vertellen u graag meer over de verschillende opties voor wanden en de mogelijkheden die een nieuwe ruimte in uw huis met zich mee brengt.

WhatsApp Image 2018 03 14 at 11.08.12 1
image 123650291 1

Scheidingswand of voorzetwand?

Met vrijwel dezelfde manier van werken kunnen we zowel een scheidingswand maken als een voorzetwand. We leggen graag de mogelijkheden en voordelen van beide soorten wanden uit.

Scheidingswand voor het creëren van een nieuwe ruimte

Met het plaatsen van scheidingswanden kunnen we simpel gezegd een ruimte in tweeën delen. Het maken van een scheidingswand is zodoende een relatief overzichtelijke ingreep waarmee u een extra kamer kunt toevoegen aan uw woning. Zo kan een nieuwe kinderkamer gerealiseerd worden of bijvoorbeeld een mooie afgescheiden ruimte voor een rustige thuiswerkplek. Een scheidingswand of tussenwand wordt standaard voorzien van hoogwaardige isolatie en optimale geluidsisolatie.

Voorzetwand voor goede geluidsisolatie

Een voorzetwand is in wezen qua manier van bouwen vergelijkbaar met een scheidingswand, echter heeft de voorzetwand in de praktijk een andere functie. Een voorzetwand wordt namelijk niet zozeer gebruikt om een nieuwe ruimte te creëren, maar om te zorgen voor betere isolatie en verminderd contactgeluid naar en van andere ruimtes of uw buren. De voorzetwand wordt tegen uw bestaande muur aangebouwd en wordt voorzien van de nodige isolatiematerialen. Deze oplossing is ideaal wanneer u de isolatie van uw woning sterk wilt verbeteren of wanneer u, of uw buren natuurlijk, last hebben van geluidsoverlast.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van scheidingswanden en voorzetwanden voor het veranderen van de indeling of het verbeteren van de isolatie van uw woning? Neemt u eens vrijblijvend contact met ons op, dan vertellen we u graag meer.

Waarom kiezen voor het plaatsen van een tussenwand?

Het plaatsen van een tussenwand heeft de nodige voordelen wanneer u het gevoel hebt dat u eigenlijk een kamer te kort komt in huis. Allereerst creëren we natuurlijk meer wooncomfort en kan het realiseren van een nieuwe kamer in uw woning helpen het meeste uit de beschikbare ruimte te halen. Daarnaast geldt dat een tussenwand plaatsen doorgaans een redelijk overzichtelijke en effectieve verbouwing is. Maar dit is natuurlijk wel afhankelijk van uw situatie en uw wensen. Het plaatsen van een scheidingswand of tussenwand kan ook onderdeel zijn van een grotere verbouwing, zoals bijvoorbeeld een zolderverbouwing.

Heeft u ook behoefte aan een nieuwe kamer in huis om uw woonervaring te verbeteren? We komen graag eens bij u langs om de situatie bij u thuis te bekijken. Samen bespreken we dan de mogelijkheden en de verschillende manieren waarop we die kunnen realiseren.

image 123650291

Recensies

Laurens heeft bij ons in een jaren 30 huis, een achterdeur en zolderraampjes vervangen door nieuwe met dubbel glas. Het deurkozijn moest wat aangepast worden voor de nieuwe deur, en de dikkere raampjes moesten speciaal uitgefreesd worden om mooi in de oude kozijnen te passen. Alles is netjes en vakkundig en volgens afspraak uitgevoerd, ik ben erg tevreden.

Han van Gerwen

Wij hebben onze zolder door Laurens laten isoleren, de dakkapellen af laten werken, de elektriciteit op zolder opnieuw laten doen, stucen etc. Het fijne aan Laurens is dat hij snel reageert, flexibel is en dat hij meedenkt over een passende oplossing bij problemen die we tegen zijn gekomen. Een echte aanrader.

Annejet Blenkers

Laurens heeft een nieuwe voordeur met glas geplaatst. Hij heeft netjes gewerkt en heeft een heel goede prijs-kwaliteitverhouding. De communicatie is duidelijk en Laurens komt zijn afspraken na. Ik zou Laurens aanraden!

Hans Kersten

Laurens heeft twee ramen op de eerste verdieping vakkundig vervangen. Er zijn nog vakmensen! Je hebt alleen een beetje geluk nodig om ze te vinden. Volgende maand zal Laurens een ‘en suite’ met kasten voor ons maken wat we met alle vertrouwen tegemoet zien. We kunnen hem absoluut aanraden!

Camiel Panday

Heeft bij ons de zolder verbouwd, aftimmeren van dakkapellen, realiseren van 2 kamers en een vliering. Erg tevreden met zijn werk, werkt netjes, denkt goed mee en heeft kennis van wat hij doet.

Mike Lintjens

Laurens heeft voor ons een schuur en een schutting op maat gemaakt. Hij is een vakman, denkt goed mee en is betrouwbaar. Laurens werkt hard en levert kwaliteit, wij bevelen hem van harte aan.

M. van Doesburg

Laurens heeft onze zolder verbouwd nadat wij een dakkapel hebben geplaatst. Muren gezet, CV, water en elektra geplaatst of verlegd en nog veel meer. Wij zijn zeer blij met de manier waarop Laurens te werk gaat. Hij denkt goed mee, levert vakwerk en is ook nog een hele aardige gast. Je merkt dat hij zich heel verantwoordelijk voelt voor de kwaliteit van zijn werk. Ik kan hem iedereen aanbevelen.

Maryn Gerrits

Onze wens was twee kamers op zolder, waarvan een extra geïsoleerd qua geluid. Dat laatste gaan we nog testen, maar het zit allemaal zeer degelijk in elkaar, daar kun je bij Laurens wel van op aan. Ook de mogelijkheid zelf een bijdrage te leveren aan het project vind ik erg prettig.

Niels Christiaans

Laurens heeft top werk geleverd bij het zetten van nieuwe kozijnen en het vervangen van enkel naar dubbel glas in onze jaren-30 woning. Fijne communicatie met heldere afspraken maakten dit tot een erg goede ervaring. Laurens is een aanrader voor iedereen die van echt vakwerk houdt.

Jan van de Laar

image 67151361 3 scaled

Projecten

Laurens Evers Timmerwerk staat voor maatwerk en service van hoge kwaliteit. Wij maken zoveel mogelijk gebruik van duurzame materialen. Hiermee streven wij naar resultaten voor lange termijn. Daarnaast hebben wij samenwerkingsverbanden met collega’s uit andere vakgebieden. Daardoor kunnen wij u diverse diensten aanbieden binnen een totaalpakket.

Werkwijze

Wanneer u overweegt om een tussenwand of voorzetwand te laten plaatsen, komen we eerst altijd even bij u langs om ter plekke de situatie op te nemen. We zullen u voorzien van professioneel advies over de verschillende opties die we mogelijk achten waarbij we duidelijk uitleggen wat daarbij de verschillende mogelijkheden zijn om aan uw wensen te voldoen.


Na ons bezoek zullen we de besproken werkzaamheden en de bijbehorende kosten nog eens helder uiteenzetten in een offerte. Daarbij voegen we indien van toepassing ook de detailtekeningen van de te plaatsen wand of wanden toe. Zo heeft u een goed beeld van wat er precies gaat gebeuren en welke kosten dat met zich mee zal brengen.


Na ons bezoek zullen we de besproken werkzaamheden en de bijbehorende kosten nog eens helder uiteenzetten in een offerte. Daarbij voegen we indien van toepassing ook de detailtekeningen van de te plaatsen wand of wanden toe. Zo heeft u een goed beeld van wat er precies gaat gebeuren en welke kosten dat met zich mee zal brengen.


Wanneer u akkoord geeft op de offerte, komen wij de wand bij u plaatsen. Voor u het weet is de nieuwe ruimte gerealiseerd en kunt u er direct gebruik van gaan maken.

Heeft u de volgende uitdagende opdracht voor ons?

Waarom je kiest voor Laurens Evers Timmerwerk

Voorzetwand of tussenwand plaatsen

Als ambachtelijke timmerman in de regio Nijmegen heeft Laurens Evers Timmerwerk een ruime ervaring met het plaatsen van diverse soorten wanden. Vanuit onze ervaring met het realiseren van verschillende typen projecten adviseren we u graag over de verschillende mogelijkheden die wij zien om het meeste uit uw ruimte te halen. Of het nu gaat om het realiseren van een kinderkamer, een mooie rustige afgesloten thuiswerkplek of bijvoorbeeld een mooie moderne badkamer, bij ons bent u aan het juiste adres om de gehele klus van A tot Z onder te brengen. We voorzien u graag van een maatwerk oplossing die aansluit op uw woning en wensen!

10
Laurens Evers e1537799401352

Het gemak van één contactpersoon

We werken nauw samen met verschillende collega’s in aangrenzende expertisegebieden. Denk hierbij aan stukadoors, schilders en loodgieters. Zodoende kunnen we een totaalpakket van diensten aan u voorstellen waarmee uw volledige opdracht op één plek kan worden ondergebracht. Indien u meer wilt weten over onze manier van werken of de mogelijkheden om uw opdracht door Laurens Evers Timmerwerk te laten uitvoeren, kunt u altijd even vrijblijvend contact met ons opnemen.

Veelgestelde vragen

Het gebruik van gipsplaten voor uw scheidingswand heeft als grote voordelen dat de wand gemakkelijk en snel te realiseren is. Ook kan een gipsplaten wand na verloop van tijd weer gemakkelijk verwijderd worden zonder dat daarbij de kamer beschadigt door bijvoorbeeld sporen op de muur, vloer of het plafond.

Bij het plaatsen van een gipsplaten wand met metal studs worden eerst de metalen staanders en liggers vast gemaakt aan vloer, muren en plafond. De combinatie van de metalen staanders en een metalstud ligger noemen we een metalstud frame. Na plaatsing van het metalstud frame maken we de eerste gipsplaat aan het stalen frame vast. Vervolgens schroeven we de volgende gipsplaat netjes naast de eerste gipsplaat, enzovoorts, totdat de uiteindelijke wand volledig staat. Met een metalen stud wand zorgen we dat uw nieuwe muur recht staat en natuurlijk zal de muur ook waterpas staan.

Indien u na verloop van tijd geen gebruik meer maakt van de extra gecreëerde kamer of u de oude situatie om andere redenen weer wilt herstellen kan dit relatief gemakkelijk gebeuren. Een muur of tussenwand van gipsplaat is vrij eenvoudig weer af te breken en te verwijderen. Daarbij laat de tussenwand nagenoeg geen sporen achter op de vloer, het plafond of andere muren van uw woning. Even gemakkelijk als de muur tot stand is gekomen kunnen we deze ook weer weg komen halen indien uw situatie na verloop van tijd verandert.