Ramen, deuren en kozijnen

Onderhoud en renovatie van ramen, deuren en kozijnen

Indien uw ramen, deuren of kozijnen aan onderhoud of vervanging toe zijn bent u bij Laurens Evers Timmerwerk aan het juiste adres. Wij kunnen onderhoud en schilderwerk voor u uitvoeren om kleine beschadigingen of houtrot tegen te gaan en uw ramen, deuren en kozijnen er weer als nieuw uit te laten zien. Het kan ook zo zijn dat u op zoek bent naar ramen, deuren en kozijnen met een hogere isolatiewaarde of een nieuwe uitstraling die beter bij uw woning past. Ook in dit geval komen wij graag bij u langs om de situatie samen met u te bekijken en u te voorzien van passend advies.

Zowel voor onderhoud als voor het plaatsen van nieuwe ramen, deuren en kozijnen kunt u dus bij Laurens Evers Timmerwerk terecht. Daarnaast kunt u altijd bij ons aankloppen voor vrijblijvend advies omtrent uw wensen en de bestaande mogelijkheden door te bellen naar 06 – 814 138 33.

image 123650291 4 e1704797208490
image 6209779 2 scaled e1704793334469

Het plaatsen van nieuwe ramen, deuren en kozijnen

De laatste jaren kiezen steeds meer mensen voor het laten plaatsen van nieuwe kozijnen, ramen en deuren vanwege de hogere isolatiewaarden die daarmee bereikt kunnen worden. Naast isolatie zijn ook een nieuwe uitstraling en het vervangen van houtwerk dat in slechte staat verkeert belangrijke redenen voor mensen om te kiezen voor nieuwe ramen, deuren en kozijnen. Wij leveren kozijnen, deuren en ramen van de beste kwaliteit die op maat gemaakt zijn en die voldoen aan de hoogste eisen op gebied van isolatie en inbraakbeveiliging.

Bent u ook op zoek naar ramen, deuren en kozijnen van hoge kwaliteit met een hogere isolatiewaarde en een nieuwe uitstraling? We maken graag een afspraak om bij u langs te komen. Dan bespreken we samen de situatie en uw wensen en wat de verschillende mogelijkheden zijn.

Het uitvoeren van onderhoud aan uw ramen, deuren en kozijnen

Goed onderhoud staat gelijk aan een langere levensduur. Wanneer het aankomt op het onderhoud van uw ramen, deuren en kozijnen geldt dan ook dat het investeren in goed onderhoud op de lange termijn zorgt voor een hoop kostenbesparingen.

Bij het uitvoeren van onderhoud aan een raam, deur of kozijn zorgen we ervoor dat het houtwerk in goede staat blijft door oude verf te verwijderen en het hout vervolgens opnieuw te behandelen en te verven. Zo voorkomen we houtrot en andere problemen die ertoe kunnen leiden dat het houtwerk al na enkele jaren aan vervanging toe is. Ook bij beginnende gevallen van houtrot kan onderhoud voldoende zijn om het houtwerk weer terug te brengen in goede staat.

Wilt u meer weten over het laten uitvoeren van onderhoud aan ramen en deuren en bent u benieuwd wat onderhoud voor de kwaliteit en levensduur van uw bestaande houtwerk en beglazing kan betekenen? We komen graag eens langs om de situatie op te nemen en met u te bespreken wat de mogelijkheden zijn.

image 6209779 1 2 scaled e1704797600210
IMG 8707 scaled e1704793428936

Waarom kiezen voor deze service?

Moderne ramen, deuren en kozijnen die in goede staat verkeren bieden vele voordelen. Natuurlijk zorgen zij ervoor dat uw woning er van binnen en van buiten weer prachtig en verzorgd uit ziet. Daarnaast zijn het vooral het beter isoleren en de hoogwaardige inbraakbeveiliging waardoor veel mensen kiezen voor nieuwe kozijnen, deuren of ramen. En of het nu gaat om het uitvoeren van onderhoud aan uw bestaande kozijnen of het plaatsen van nieuwe kozijnen, Laurens Evers Timmerwerk zorgt ervoor dat alles spoedig weer in optimale staat verkeert. Zo plaatsen we de hoogste kwaliteit Meranti houten kozijnen of kunststof kozijnen en bieden we de mogelijkheid te kiezen voor standaard dubbel glas (HR++) of triple HR+++ beglazing.

Recensies

Laurens heeft bij ons in een jaren 30 huis, een achterdeur en zolderraampjes vervangen door nieuwe met dubbel glas. Het deurkozijn moest wat aangepast worden voor de nieuwe deur, en de dikkere raampjes moesten speciaal uitgefreesd worden om mooi in de oude kozijnen te passen. Alles is netjes en vakkundig en volgens afspraak uitgevoerd, ik ben erg tevreden.

Han van Gerwen

Wij hebben onze zolder door Laurens laten isoleren, de dakkapellen af laten werken, de elektriciteit op zolder opnieuw laten doen, stucen etc. Het fijne aan Laurens is dat hij snel reageert, flexibel is en dat hij meedenkt over een passende oplossing bij problemen die we tegen zijn gekomen. Een echte aanrader.

Annejet Blenkers

Laurens heeft een nieuwe voordeur met glas geplaatst. Hij heeft netjes gewerkt en heeft een heel goede prijs-kwaliteitverhouding. De communicatie is duidelijk en Laurens komt zijn afspraken na. Ik zou Laurens aanraden!

Hans Kersten

Laurens heeft twee ramen op de eerste verdieping vakkundig vervangen. Er zijn nog vakmensen! Je hebt alleen een beetje geluk nodig om ze te vinden. Volgende maand zal Laurens een ‘en suite’ met kasten voor ons maken wat we met alle vertrouwen tegemoet zien. We kunnen hem absoluut aanraden!

Camiel Panday

Heeft bij ons de zolder verbouwd, aftimmeren van dakkapellen, realiseren van 2 kamers en een vliering. Erg tevreden met zijn werk, werkt netjes, denkt goed mee en heeft kennis van wat hij doet.

Mike Lintjens

Laurens heeft voor ons een schuur en een schutting op maat gemaakt. Hij is een vakman, denkt goed mee en is betrouwbaar. Laurens werkt hard en levert kwaliteit, wij bevelen hem van harte aan.

M. van Doesburg

Laurens heeft onze zolder verbouwd nadat wij een dakkapel hebben geplaatst. Muren gezet, CV, water en elektra geplaatst of verlegd en nog veel meer. Wij zijn zeer blij met de manier waarop Laurens te werk gaat. Hij denkt goed mee, levert vakwerk en is ook nog een hele aardige gast. Je merkt dat hij zich heel verantwoordelijk voelt voor de kwaliteit van zijn werk. Ik kan hem iedereen aanbevelen.

Maryn Gerrits

Onze wens was twee kamers op zolder, waarvan een extra geïsoleerd qua geluid. Dat laatste gaan we nog testen, maar het zit allemaal zeer degelijk in elkaar, daar kun je bij Laurens wel van op aan. Ook de mogelijkheid zelf een bijdrage te leveren aan het project vind ik erg prettig.

Niels Christiaans

Laurens heeft top werk geleverd bij het zetten van nieuwe kozijnen en het vervangen van enkel naar dubbel glas in onze jaren-30 woning. Fijne communicatie met heldere afspraken maakten dit tot een erg goede ervaring. Laurens is een aanrader voor iedereen die van echt vakwerk houdt.

Jan van de Laar

image 67151361 3 scaled

Projecten

Laurens Evers Timmerwerk staat voor maatwerk en service van hoge kwaliteit. Wij maken zoveel mogelijk gebruik van duurzame materialen. Hiermee streven wij naar resultaten voor lange termijn. Daarnaast hebben wij samenwerkingsverbanden met collega’s uit andere vakgebieden. Daardoor kunnen wij u diverse diensten aanbieden binnen een totaalpakket.

Werkwijze

Indien u bij ons aanklopt voor onderhoud of renovatie van uw kozijnen, deuren en ramen, komen we eerst altijd even bij u langs om ter plekke de situatie op te nemen. We zullen u voorzien van professioneel advies over de mogelijkheden van onderhoud of renovatie en waarbij we duidelijk uitleggen wat de verschillende mogelijkheden zijn om aan uw wensen te voldoen.


Na ons bezoek zullen we de besproken werkzaamheden en de bijbehorende kosten nog eens helder uiteenzetten in een offerte. Daarbij voegen we indien van toepassing ook de detailtekeningen van nieuw te plaatsen kozijnen. Zo heeft u een goed beeld van wat er precies gaat gebeuren en welke kosten dat met zich mee zal brengen.


Wanneer u akkoord geeft op de offerte, gaan in het geval van plaatsing van nieuwe kozijnen alle elementen in productie en worden deze op maat gemaakt volgens uw specifieke wensen. Zodra de kozijnen, ramen en deuren geproduceerd zijn komen we deze bij u plaatsen.


Doordat de kozijnen, ramen en deuren nu enkel geplaatst hoeven te worden bij u op locatie kan de laatste stap van het proces doorgaans redelijk snel gebeuren. Hoe lang het plaatsen daadwerkelijk zal duren is vooraf niet te zeggen, maar u kunt er vanuit gaan dat u ‘s avonds niet in de regen of kou komt te zitten aangezien wij alles wind- en waterdicht zullen achterlaten indien we niet in één dag klaar zijn.

Heeft u de volgende uitdagende opdracht voor ons?

Waarom je kiest voor Laurens Evers Timmerwerk

Kozijnen, deuren en ramen renovatie

Met Laurens Evers Timmerwerk kiest u voor een ambachtelijke timmerman met ruime ervaring met het onderhouden en plaatsen van kozijnen, deuren en ramen in de regio Nijmegen. Of het nu gaat om werkzaamheden voor een nieuwbouw woning of juist de realisatie van authentieke kozijnen die aansluiten op de stijl van de rest van uw huis. Op basis van uw situatie en wensen voorzien we u van een maatwerk oplossing die bijdraagt aan uw wooncomfort en waar u weer tientallen jaren mee vooruit kan!

WhatsApp Image 2018 03 23 at 11.39.05 2 768x1024 1
Laurens Evers e1537799401352

Het gemak van één contactpersoon

We werken nauw samen met verschillende collega’s in aangrenzende expertisegebieden. Denk hierbij aan stukadoors, schilders en loodgieters. Zodoende kunnen we een totaalpakket van diensten aan u voorstellen waarmee uw volledige opdracht op één plek kan worden ondergebracht. Indien u meer wilt weten over onze manier van werken of de mogelijkheden om uw opdracht door Laurens Evers Timmerwerk te laten uitvoeren, kunt u altijd even vrijblijvend contact met ons opnemen.

Veelgestelde vragen

Een belangrijk onderdeel van het werk aan ramen, deuren en kozijnen is het verzorgen van een goede isolatie. We kunnen bij uw raam- en deurwerk en kozijnen in kaart brengen in hoeverre de isolatiewaarden voldoen aan de huidige isolatienormen. Vervolgens is het isoleren een kwestie van de montage van nieuwe materialen, zoals nieuwe beglazing plaatsen en de juiste afwerking. Zo kunt u bijvoorbeeld naast het standaard hoogrendementsglas HR++ (dubbel glas) kiezen voor driedubbele beglazing (HR+++) en zijn wij ook in staat akoestische isolatie van vensters en muren te verzorgen.

Doorgaans worden kunststof kozijnen en houten kozijnen met elkaar vergeleken op twee vlakken. Qua onderhoud worden kunststof kozijnen doorgaans als beter gezien, aangezien een dergelijk kozijn minder gevoelig is voor verwering, slijtage en krassen en daardoor minder onderhoud nodig heeft. Houten kozijnen worden daarentegen vaak als superieur ervaren vanwege de unieke look die met houten kozijnen bereikt kan worden. De laatste jaren is deze situatie wel aan het veranderen.

Houten kozijnen kunnen steeds beter behandeld worden, waardoor deze een langere levensduur hebben. Kunststof kozijnen zien er steeds beter uit. Zodoende is het verschil tussen houten kozijnen en kunststof kozijnen vooral een kwestie van uw smaak en wensen. Maatwerk en afmetingen kunnen bijvoorbeeld van invloed zijn op deze keuze.

In het geval van monumenten of beschermde gebouwen zijn er specifieke regels betreffende de renovatie of de vervanging van kozijnen, dubbel glas, ramen en deuren. Wij kunnen kozijnen renoveren volgens de regels die gelden voor het betreffende gebouw. Neem voor meer vragen vooral contact met ons op!

Het plaatsen van beter isolerende nieuwe beglazing in uw bestaande raam of deur is niet mogelijk. Dubbel glas of triple glas is dikker dan enkel glas, waardoor we niet simpelweg uw huidige beglazing kunnen vervangen, maar het gehele raam of deur vervangen moet worden.