Dakrenovatie

Voorkom problemen aan het dak door tijdig onderhoud en renovatie

Problemen aan het dak kunnen snel van kwaad tot erger leiden. Het dak is de eerste laag van bescherming van ons huis en staat dan ook onder grote invloed van weer en wind. Door kleine schade aan uw dak kan de dakconstructie al snel aangetast of beschadigd raken. Ook kunnen op deze manier vervelende lekkages ontstaan met alle gevolgen van dien. Om dit alles te voorkomen wordt aangeraden met enige regelmaat een dakinspectie en onderhoud aan het dak uit te laten voeren. Ook kan een complete dakrenovatie de beste optie zijn om de levensduur van uw dak en dakconstructie op een gewenst niveau te krijgen.

Voor de mogelijkheden wat betreft inspectie, onderhoud en renovatie van uw dak kunt u altijd even contact met ons opnemen via 06 – 814 138 33 of middels het contactformulier. We komen graag bij u langs om de situatie te bekijken en samen met u te bespreken wat de juiste stappen zijn om uw dak in goede staat te brengen en te houden!

image 123650291 1 small
image 123650291 5

Dakrenovaties en onderhoud aan een plat dak

Wat betreft dakwerken is Laurens Evers Timmerwerk gespecialiseerd in onderhoud en renovatie van platte daken. Er zijn verschillende mogelijkheden om dit type dak te voorzien van een lange levensduur en goede bescherming tegen verschillende weersomstandigheden. In het geval van een plat dak werken wij vaak met het materiaal bitumen. Met bitumen kunnen we zowel een klein stukje dak als de complete oppervlakte van het dak voorzien van een nieuwe laag dakbedekking. Bij de renovatie en het onderhoud van een plat dak met bitumen dakbedekking zullen we de oude dakbedekking verwijderen waarna een nieuwe laag bitumen geplaatst kan worden. Hiermee zorgen we voor een dak dat uiteraard volledig waterdicht is en dat ook voorzien is van een goede thermische isolatie.

Reparatie en volledige renovatie van het zink van uw woning

Het zink, denk aan dakgoten en regenpijpen en dergelijke, kan zo nu en dan ook aan vervanging toe zijn. Door het zink tijdig te inspecteren en zo nodig te vervangen zorgt u ervoor dat de kans op lekkages en verstoppingen rondom het dak geminimaliseerd wordt. Met name bij oude woningen is het verstandig het zink goed te laten inspecteren en indien nodig te vervangen.

De mogelijkheden van een zinken dakbedekking

Met een zinken dak haalt u een soort dakbedekking in huis die niet alleen een mooie, strakke en originele look geeft aan uw woning, maar die ook nog eens bijzonder functioneel is. Een zinken dakbedekking heeft een lange levensduur en beschermt zeer goed tegen wind en regen. Hierdoor beschermt een zinken dak u tegen lekkage en vochtproblemen en blijft ook de onderliggende constructie van uw dak optimaal.

Wilt u meer weten over het het renoveren van een plat dak, het renoveren van het zink of het laten plaatsen van een zinken dakbedekking? We vertellen u graag meer over de verschillende werkzaamheden die we voor u kunnen uitvoeren. Neemt u vooral eens vrijblijvend contact met ons op!

Waarom kiezen voor een nieuwe dakbedekking?

Met name voor het dak is het wenselijk preventief te werk te gaan en onderhoud en renovatie uit te voeren voordat er daadwerkelijk problemen ontstaan. Door weer en wind kunnen allerlei problemen ontstaan zoals vuilopstoppingen in het zinkwerk, lekkages maar ook kapotte dakpannen en dergelijke. Door het dak tijdig te laten renoveren voorkomt u grotere problemen tegen een fractie van de kosten waar u doorgaans tegenaan kijkt wanneer u pas ingrijpt als het te laat is. Naast het preventieve werken aan de beschermende functie van uw dakbedekking heeft nieuwe, moderne dakbedekking ook zo zijn voordelen op het vlak van dakisolatie. Met moderne materialen kunnen we het complete dak beter isoleren waardoor er minder warmte verloren gaat.

Wilt u meer weten over de werkzaamheden en kosten die komen kijken bij het onderhouden of renoveren van uw dak? Neem eens vrijblijvend contact met ons op voor professioneel advies of vraag een offerte aan!

iStock 1354819173

Recensies

Laurens heeft bij ons in een jaren 30 huis, een achterdeur en zolderraampjes vervangen door nieuwe met dubbel glas. Het deurkozijn moest wat aangepast worden voor de nieuwe deur, en de dikkere raampjes moesten speciaal uitgefreesd worden om mooi in de oude kozijnen te passen. Alles is netjes en vakkundig en volgens afspraak uitgevoerd, ik ben erg tevreden.

Han van Gerwen

Wij hebben onze zolder door Laurens laten isoleren, de dakkapellen af laten werken, de elektriciteit op zolder opnieuw laten doen, stucen etc. Het fijne aan Laurens is dat hij snel reageert, flexibel is en dat hij meedenkt over een passende oplossing bij problemen die we tegen zijn gekomen. Een echte aanrader.

Annejet Blenkers

Laurens heeft een nieuwe voordeur met glas geplaatst. Hij heeft netjes gewerkt en heeft een heel goede prijs-kwaliteitverhouding. De communicatie is duidelijk en Laurens komt zijn afspraken na. Ik zou Laurens aanraden!

Hans Kersten

Laurens heeft twee ramen op de eerste verdieping vakkundig vervangen. Er zijn nog vakmensen! Je hebt alleen een beetje geluk nodig om ze te vinden. Volgende maand zal Laurens een ‘en suite’ met kasten voor ons maken wat we met alle vertrouwen tegemoet zien. We kunnen hem absoluut aanraden!

Camiel Panday

Heeft bij ons de zolder verbouwd, aftimmeren van dakkapellen, realiseren van 2 kamers en een vliering. Erg tevreden met zijn werk, werkt netjes, denkt goed mee en heeft kennis van wat hij doet.

Mike Lintjens

Laurens heeft voor ons een schuur en een schutting op maat gemaakt. Hij is een vakman, denkt goed mee en is betrouwbaar. Laurens werkt hard en levert kwaliteit, wij bevelen hem van harte aan.

M. van Doesburg

Laurens heeft onze zolder verbouwd nadat wij een dakkapel hebben geplaatst. Muren gezet, CV, water en elektra geplaatst of verlegd en nog veel meer. Wij zijn zeer blij met de manier waarop Laurens te werk gaat. Hij denkt goed mee, levert vakwerk en is ook nog een hele aardige gast. Je merkt dat hij zich heel verantwoordelijk voelt voor de kwaliteit van zijn werk. Ik kan hem iedereen aanbevelen.

Maryn Gerrits

Onze wens was twee kamers op zolder, waarvan een extra geïsoleerd qua geluid. Dat laatste gaan we nog testen, maar het zit allemaal zeer degelijk in elkaar, daar kun je bij Laurens wel van op aan. Ook de mogelijkheid zelf een bijdrage te leveren aan het project vind ik erg prettig.

Niels Christiaans

Laurens heeft top werk geleverd bij het zetten van nieuwe kozijnen en het vervangen van enkel naar dubbel glas in onze jaren-30 woning. Fijne communicatie met heldere afspraken maakten dit tot een erg goede ervaring. Laurens is een aanrader voor iedereen die van echt vakwerk houdt.

Jan van de Laar

image 67151361 3 scaled

Projecten

Laurens Evers Timmerwerk staat voor maatwerk en service van hoge kwaliteit. Wij maken zoveel mogelijk gebruik van duurzame materialen. Hiermee streven wij naar resultaten voor lange termijn. Daarnaast hebben wij samenwerkingsverbanden met collega’s uit andere vakgebieden. Daardoor kunnen wij u diverse diensten aanbieden binnen een totaalpakket.

Werkwijze

Voor de verschillende werkzaamheden aangaande het in goede staat brengen en houden van uw dak en het zinkwerk rondom uw dak bent u bij Laurens Evers Timmerwerk aan het juiste adres. Wanneer u ons contacteert voor het uitvoeren van een reparatie of renovatie van het dak, komen we eerst altijd even bij u langs om ter plekke de situatie op te nemen. We zullen u voorzien van helder advies over de mogelijkheden van onderhoud of renovatie waarbij we duidelijk uitleggen wat de verschillende mogelijkheden zijn om uw dak in optimale staat te brengen.


Na ons bezoek zullen we de besproken werkzaamheden en de bijbehorende kosten nog eens helder uiteenzetten in een offerte. Daarbij voegen we indien van toepassing ook de detailtekeningen van de uit te voeren werkzaamheden. Zo heeft u een goed beeld van wat er precies gaat gebeuren en welke kosten dat met zich mee zal brengen.


Wanneer u akkoord geeft op de offerte, komen we op de afgesproken datum bij u langs om de werkzaamheden aan uw dak te beginnen. We zullen vooraf duidelijk met u communiceren hoeveel tijd het beoogde werk aan uw dak naar verwachting in beslag zal gaan nemen.

Heeft u de volgende uitdagende opdracht voor ons?

Waarom je kiest voor Laurens Evers Timmerwerk

Dakbedekking onderhouden en renoveren

Met Laurens Evers Timmerwerk kiest u voor een ambachtelijke timmerman met ruime ervaring met het onderhouden en renoveren van dakbedekking in de regio Nijmegen. Voor zowel het uitvoeren van reparaties aan uw dak, een gedeelte van het dak vervangen of een complete renovatie kunt u bij ons terecht. We komen graag bij u langs om de situatie op te nemen en te bespreken wat er voor nodig is om te zorgen dat u weer een dak krijgt waar u weer tientallen jaren mee vooruit kan!

iStock 1305219914
Laurens Evers e1537799401352

Het gemak van één contactpersoon

We werken nauw samen met verschillende collega’s in aangrenzende expertisegebieden. Denk hierbij aan stukadoors, schilders en loodgieters. Zodoende kunnen we een totaalpakket van diensten aan u voorstellen waarmee uw volledige opdracht op één plek kan worden ondergebracht. Indien u meer wilt weten over onze manier van werken of de mogelijkheden om uw opdracht door Laurens Evers Timmerwerk te laten uitvoeren, kunt u altijd even vrijblijvend contact met ons opnemen.

Veelgestelde vragen

Wat een gemiddelde dakrenovatie kost is van te voren niet te zeggen. Voor de uiteindelijke kosten moeten we rekening houden met een aantal verschillende factoren. Denk hierbij aan de gemiddelde prijs van het materiaal voor verschillende dakbedekkingen, de grootte van het dak dat gerenoveerd dient te worden etc. Op basis van dergelijke gegevens kunnen we voor u door rekenen wat in uw geval een dakrenovatie kosten zal.

Over het algemeen heeft u geen vergunning nodig voor het renoveren van een bestaand dak. Wel kan het zo zijn dat een vergunning of ontheffing aangevraagd dient te worden voor het plaatsen van een stijger of hoogwerker. Indien u vragen heeft hierover kunt u contact met ons opnemen.