Uitbouw woning

Een uitbouw plaatsen om uw woonruimte te vergroten

Met het uitbouwen van uw woning voegt u extra ruimte toe waarin geleefd kan worden. Bij een uitbouw gaat het eigenlijk altijd over een uitbreiding van de woonruimte op de begane grond, aan de voor- of achterzijde van uw woning. Zo realiseren we met een uitbouw bijvoorbeeld een grotere woonkamer, eetkamer of keuken. Eventueel voorzien van een mooie lichtstraat of lichtkoepel kan een uitbouw een zeer positieve impact hebben op uw woonervaring en omdat u er ook nog eens extra vierkante meters mee aan uw woning toevoegt is het een investering die zichzelf eigenlijk altijd wel terugverdient.

Neemt u gerust eens contact met ons op om te spreken over uw ideeën omtrent een uitbouw. Bel naar 06 – 814 138 33 of vul het contactformulier in. We adviseren u dan graag over wat de mogelijkheden zouden zijn en wat daar allemaal bij komt kijken. Ook voor het aanvragen van een vrijblijvende offerte kunt u natuurlijk gewoon bij ons terecht.

iStock 871613220
iStock 1152257119

De verschillende mogelijkheden voor een uitbouw

Een van de belangrijkste factoren die meespeelt in het bepalen van wat voor u de juiste soort uitbouw is, is de stijl van uw huidige woning. Zo kunt u kiezen voor een moderne uitbouw of klassieke uitbouw naargelang wat het beste past bij uw woning past. Ook speelt uiteraard de beschikbare ruimte een belangrijke rol in het bepalen van de grootte van de uitbouw. Een grote uitbouw kan alleen geplaatst worden indien u aan de achterzijde van de woning daarvoor ook de ruimte heeft.

Het is ook goed om te weten dat u naast openslaande deuren ook een lichtkoepel of lichtstraat kunt toevoegen aan het ontwerp van uw uitbouw. Hiermee creëren we extra daglicht waardoor ook de rest van de leefruimte een stukje aangenamer gemaakt kan worden. Ramen en deuren van de uitbouw voorzien wij standaard van dubbel glas zodat u zich verzekerd weet van een goede isolatie. Heeft u extra wensen op het vlak van isolatie, dan bespreken wij dat uiteraard graag met u.

Heeft u vragen over de mogelijkheden van het laten plaatsen van een uitbouw of wilt u weten of een bepaalde soort uitbouw wel in uw budget past?

Waarom kiezen voor een uitbouw?

Indien u een uitbouw overweegt heeft u waarschijnlijk zelf al even nagedacht over het grote voordeel van het uitbouwen van uw woning: het creëren van extra leefruimte. Een woning uitbouw zorgt ervoor dat u extra vierkante meters ter beschikking heeft waarmee u het wooncomfort aanzienlijk kunt vergroten. Met een uitbouw aan de achterkant van uw woning met openslaande deuren kunt u bijvoorbeeld een prachtig stuk extra ruimte creëren en tegelijkertijd een mooie verbinding maken met uw tuin. Ook kan een uitbouw een uitkomst zijn wanneer de bestaande ruimte simpelweg niet meer voldoet. Wellicht heeft u behoefte aan meer of grotere meubels en is daar in de bestaande woning geen ruimte voor.

In al deze gevallen is een uitbouw een mooie investering in uw woning en in uw woonervaring. Neem eens contact met ons op om te praten over uw ideeën en wensen, we gaan graag met u in gesprek!

iStock 139527979 scaled

Recensies

Laurens heeft bij ons in een jaren 30 huis, een achterdeur en zolderraampjes vervangen door nieuwe met dubbel glas. Het deurkozijn moest wat aangepast worden voor de nieuwe deur, en de dikkere raampjes moesten speciaal uitgefreesd worden om mooi in de oude kozijnen te passen. Alles is netjes en vakkundig en volgens afspraak uitgevoerd, ik ben erg tevreden.

Han van Gerwen

Wij hebben onze zolder door Laurens laten isoleren, de dakkapellen af laten werken, de elektriciteit op zolder opnieuw laten doen, stucen etc. Het fijne aan Laurens is dat hij snel reageert, flexibel is en dat hij meedenkt over een passende oplossing bij problemen die we tegen zijn gekomen. Een echte aanrader.

Annejet Blenkers

Laurens heeft een nieuwe voordeur met glas geplaatst. Hij heeft netjes gewerkt en heeft een heel goede prijs-kwaliteitverhouding. De communicatie is duidelijk en Laurens komt zijn afspraken na. Ik zou Laurens aanraden!

Hans Kersten

Laurens heeft twee ramen op de eerste verdieping vakkundig vervangen. Er zijn nog vakmensen! Je hebt alleen een beetje geluk nodig om ze te vinden. Volgende maand zal Laurens een ‘en suite’ met kasten voor ons maken wat we met alle vertrouwen tegemoet zien. We kunnen hem absoluut aanraden!

Camiel Panday

Heeft bij ons de zolder verbouwd, aftimmeren van dakkapellen, realiseren van 2 kamers en een vliering. Erg tevreden met zijn werk, werkt netjes, denkt goed mee en heeft kennis van wat hij doet.

Mike Lintjens

Laurens heeft voor ons een schuur en een schutting op maat gemaakt. Hij is een vakman, denkt goed mee en is betrouwbaar. Laurens werkt hard en levert kwaliteit, wij bevelen hem van harte aan.

M. van Doesburg

Laurens heeft onze zolder verbouwd nadat wij een dakkapel hebben geplaatst. Muren gezet, CV, water en elektra geplaatst of verlegd en nog veel meer. Wij zijn zeer blij met de manier waarop Laurens te werk gaat. Hij denkt goed mee, levert vakwerk en is ook nog een hele aardige gast. Je merkt dat hij zich heel verantwoordelijk voelt voor de kwaliteit van zijn werk. Ik kan hem iedereen aanbevelen.

Maryn Gerrits

Onze wens was twee kamers op zolder, waarvan een extra geïsoleerd qua geluid. Dat laatste gaan we nog testen, maar het zit allemaal zeer degelijk in elkaar, daar kun je bij Laurens wel van op aan. Ook de mogelijkheid zelf een bijdrage te leveren aan het project vind ik erg prettig.

Niels Christiaans

Laurens heeft top werk geleverd bij het zetten van nieuwe kozijnen en het vervangen van enkel naar dubbel glas in onze jaren-30 woning. Fijne communicatie met heldere afspraken maakten dit tot een erg goede ervaring. Laurens is een aanrader voor iedereen die van echt vakwerk houdt.

Jan van de Laar

image 67151361 3 scaled

Projecten

Laurens Evers Timmerwerk staat voor maatwerk en service van hoge kwaliteit. Wij maken zoveel mogelijk gebruik van duurzame materialen. Hiermee streven wij naar resultaten voor lange termijn. Daarnaast hebben wij samenwerkingsverbanden met collega’s uit andere vakgebieden. Daardoor kunnen wij u diverse diensten aanbieden binnen een totaalpakket.

Werkwijze

In al deze gevallen is een uitbouw een mooie investering in uw woning en in uw woonervaring. Neem eens contact met ons op om te praten over uw ideeën en wensen, we gaan graag met u in gesprek!


In eerste instantie zullen we de nieuwe fundering en vloer plaatsen en de bestaande achterzijde van de woning verwijderen. Vervolgens zal de uitbouw gebouwd worden op basis van uw wensen. Hoe dan ook kunt u ervan uitgaan dat de werkzaamheden binnen een dag wind en waterdicht opgeleverd zullen worden. Eventuele afwerking aan de binnenkant kunnen we dan in de dagen na het plaatsen van de dakkapel uitvoeren.

Heeft u de volgende uitdagende opdracht voor ons?

Waarom je kiest voor Laurens Evers Timmerwerk

Uitbouw huis

Laurens Evers Timmerwerk heeft jarenlange ervaring met het uitbouwen van de bestaande ruimte van verschillende soorten woningen in Nijmegen. We vertellen u dan ook graag wat de verschillende mogelijkheden zijn voor het realiseren van een uitbouw aan de achterkant van uw huis. Als vakkundige timmerman weten wij als geen ander hoe we een uitbouw kunnen realiseren die perfect aansluit op de stijl en het karakter van uw woning.

iStock 482181782
Laurens Evers e1537799401352

Het gemak van één contactpersoon

We werken nauw samen met verschillende collega’s in aangrenzende expertisegebieden. Denk hierbij aan stukadoors, schilders en loodgieters. Zodoende kunnen we een totaalpakket van diensten aan u voorstellen waarmee uw volledige opdracht op één plek kan worden ondergebracht. Indien u meer wilt weten over onze manier van werken of de mogelijkheden om uw opdracht door Laurens Evers Timmerwerk te laten uitvoeren, kunt u altijd even vrijblijvend contact met ons opnemen.

Veelgestelde vragen

Wat het gemiddelde kostenplaatje zal zijn van uw uitbouw is afhankelijk van verschillende factoren. Natuurlijk is de grootte van de uitbouw van invloed op de gemiddelde kosten en ook het type uitbouw (prefab uitbouw, maatwerk uitbouw, stenen uitbouw, houten uitbouw, glazen uitbouw, etc) is bepalend voor de uiteindelijke uitbouw kosten.

Of uw uitbouw vergunningsvrij gebouwd kan worden of dat er voor de bouw een vergunning nodig is heeft een zekere invloed op het gehele proces. Een vergunning bepaalt mede wat er voor uw specifieke uitbouw mogelijk zal zijn en het aanvragen en goedkeuren van de vergunningsaanvraag dient te gebeuren voordat de daadwerkelijke bouw kan beginnen.

Indien u vragen heeft over het aanvragen van een vergunning of het eventueel vergunningsvrij laten plaatsen van uw uitbouw kunt u contact met ons opnemen. We nemen graag de tijd om het een en ander aangaande de uitbouw van uw woning met u te bespreken.

Een aanbouw en uitbouw verschillen van elkaar. Bij een aanbouw gaat het namelijk specifiek over een afzonderlijke ruimte die af te sluiten is en die tegen het huis wordt aangebouwd. Voor de bestaande woning geldt dat de buitenmuren blijven staan.

Als u gaat uitbouwen daarentegen, verplaatsen we de buitenmuren een stuk naar achter waardoor meer leefruimte creëren. Bijvoorbeeld door het uitbouwen van de woonkamer of keuken.